Попов изостана на  72 стотни от секундата от победителя  германеца

...
Попов изостана на  72 стотни от секундата от победителя  германеца
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши 11-ти в слалома от световната купа по ски алпийски дисциплини в Шладминг

Попов изостана на  72 стотни от секундата от победителя  германеца Линус Щрасер.

Втори е норвежеца Атли Макграт, а трети австриеца Мануел Фелер.

На обичаното си трасе Аби даде девето време в първия манш, след което направи доста мощно и изчистено второ втурване по „ Планай “. В него той даде 12-и резултат и се смъкна с две места, което е изравнено най-хубаво класиране за сезона. Първият път, в който той реализира това бе на другия нощен слалом в Мадона ди Кампильо преди Коледа.

 

А успеха през днешния ден бе за германеца Линус Щрасер, за който тя е втора в кариерата и първа след слалома в Загреб предишния януари. Втори на единствено 0.03 секунди зад Щрасер остана норвежецът Атле Лий Макграт, а тройката бе затворена от представителя на домакините Мануел Фелер (+0.39). Той бе най-бърз във второто втурване, което му разреши да завоюва цели 25 места по отношение на класирането си след първото минаване на трасето.

 

Лидерът след първия манш Кристофър Якобсен (Швеция) изпусна шанса да запише първата победа в своята кариера, откакто отпадна още на третата врата във втория. Подобна бе ориста и на олимпийския първенец от Ванкувър 2010 Джулиано Рацоли, който бе втори след първото втурване. Грешката на италианеца обаче пристигна малко по-късно по трасето на втория.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР